Amerikastraat 16, Kaatsheuvel

AutoInspectie.nl gaat inspecteurs per motor laten inspecteren

Vanaf komende maand zullen 3 van 12 auto-inspecteurs zich in de Randstad gaan verplaatsen per motor. Door de groei in aantallen inspecties bij (private)lease-rijders op locatie is AutoInspectie.nl op zoek gegaan naar de meest efficiënte en klantgerichte oplossing. “Bij deze inspecties op locatie liepen we continu tegen een aantal zaken aan die het plannen van dergelijke inspecties onmogelijk maken. De drukte op de weg en het toenemend aantal files zorgen ervoor dat een traject wat normaal in een half uur kan worden afgelegd, nu regelmatig oploopt tot bijna een uur ”, aldus Wierd Meijering, directeur AVN Group.

Veel inspecties in de grote steden

Naast de file druk was er nog een tijdrovend en kostenverhogend onderdeel, de inspectie midden in de stad. Eenrichtingsverkeer welke nog niet op de kaarten is bijgewerkt, opengebroken straten, het vinden van een parkeerplek en vervolgens de hoge parkeerkosten.

Deze verschuiving is in 2016 al opgemerkt en daarmee is de AutoZelfScan in 2017 geïntroduceerd. Hiermee kan de berijder zelf zijn of haar auto inspecteren.

Bekijkt u de animatie via deze link, om u een beeld te vormen van dit proces.

De keuze om de auto niet door de berijder maar door een onafhankelijk inspecteur te laten beoordelen neemt wel af, maar is nog steeds het overgrote deel. “In eerste instantie hebben we gedacht aan strategische hubs, locaties net buiten de file zone, eventueel vast bemand. Kostentechnisch en klantvriendelijk blijkt dit niet te zijn. De berijder is op een locatie waar hij niet wil zijn en wil je 100% dienstverlening regelen, dan moet je veel kosten maken om de klant naar de locatie te brengen waar hij wel wil zijn”, aldus Wierd Meijering.

De oplossing: Inspecteren per motor

“Toen kwam de ingeving van een collega die regelmatig in de file staat. De motorrijders gaan altijd tussen de file door. De ANWB heeft monteurs op de motor, Rijkswaterstaat heeft inspecteurs op de motor, maar ook de Politie- en Ambulance- diensten moeten we niet vergeten. Hierop hebben wij alle opties tegen elkaar afgewogen. Ongevallenrisico, kosten motor & weersinvloeden tegenover tijdsbesparing & efficiency”, aldus Wierd Meijering.

Dit leidde tot een duidelijke uitkomst:

“Inspecteren op de motor is de uitkomst om de grote groei van inspecties op de meest efficiënte wijze op te vangen.”