AVN Group bundelt diensten onder naam AVN Remarketing

Autoveiling Nederland, kortweg AVN, brengt alle remarkeringapplicaties samen onder de naam AVN Remarketing.

AVN ontwikkelde in de afgelopen jaren namens de diensten Autoveiling.nl en Autoinspectie.nl diverse applicaties, zoals de vorig jaar gelanceerde app Autozelfscan. "In de markt leefde nog wel het idee dat je van die applicaties alleen gebruik kunt maken als je klant bent van Autoveiling.nl of Autoinspectie.nl. Sommige klanten, zoals leasemaatschappijen, zijn geïnteresseerd in de apps. Door deze nu onder de vlag AVN Remarketing aan te bieden, brengen we duidelijker over het voetlicht dat we niet uit zijn op gedwongen koppelverkoop", aldus directeur Wierd Meijering.

Het remarketingbedrijf heeft allerlei applicaties ontwikkeld om het proces van de afhandeling aan het einde van een leasecontract tot en met de verkoop van ex-leaseauto's eenvoudig te organiseren.

Nieuwe diensten

Meijering verwacht dat het bedrijf de komende tijd nog meer applicaties ontwikkelt. "We hebben ervaring met het veilen en remarketen van auto's en al de informatie die we hiermee genereren levert weer mogelijkheden om nieuwe diensten te ontwikkelen", zegt Walter Stoof, verantwoordelijk voor het op de markt brengen van deze diensten. "Zo is de Zelfappscan ontstaan via Autoveiling.nl. We merkten dat er behoefte was aan een snellere manier van het bepalen van de schades, om de auto sneller door het proces te loodsen."